Регион Србија

МИЛО ЋЕ ПОВУЋИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА! Ова изјава је шокирала Србију

Патријарх Иринеј поручио је данас да је уверен да ће председник Црне Горе Мило Ђукановић повући признање „лажне државе Косово, те да ће се вратити правим вредностима“.

Поглавар СПЦ опраштајући се од верника на Трпези љубави организованој након литургије поводом обележавања 800 година аутокефалности СПЦ казао да га је Ђукановић поздравио преко митрополита Амфилохија и да се му је било жао што не може да присуствује јер је спречен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Ђукановић потиче из једне поштене и угледне породице”, казао је Иринеј и посебно се осврнуо на мајку Ђукановић да је верница.

“Надам се да ивер не пада далеко од кладе и да ће се он окренути правим вредностима”, казао је Иринеј.

Да подсетфимо, патријаршијском литургијом у порти грбљанског манастира Подластва, који је служио његова светост патријарх српски Иринеј, почела је централна прослава обележавања – 800 година аутокефалности СПЦ и светосавља у Боки и Црној гори.

Велики број верника слио се ка овој светињи која броји 15 векова трајања. Литургији је присуствовао и и амбасадор Србије у Црној Гори, Зоран Бингулац.

Његова светост стигао је у петак касно поподне авионом на тиватски аеродром, како би увеличао свечаност у Грбљу. Српског патријарха дочекао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, са свештеницима Митрополије.

 

Извор: Vijesti/ Курир