Србија

Многи ће остати ШОКИРАНИ, оним што ће ВУЧИЋ изјавити у скупштини УН !

Председница Владе Србије, Ана Брнабић, поручила је грађанима да је, због лажи које пласира део опозиције, јако важно испратити данашње обраћање председника Александра Вучића у Генералној скупштини УН, које ће, како је рекла, пратити и сви светски лидери.

Брнабић је гостујући на Пинку рекла да је веома важно да грађани Србије чују шта ће у ГС УН рећи Вучић, који се, како је рекла, највише залаже за односе у региону и који има највише да каже о будућности региона, који је, каже, уједно једини који прича о будућности, док сви остали причају о прошлости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о предстојећим изборима на Косову и Метохији, Брнабић је рекла да међународна заједница и Европска унија од тих избора очекују формирање привремених приштинских власти, које ће довести до повлачења одлуке о наметнутим сто одсто увећаним таксама и поновног отварања дијалога.

– Мислим да су то очекивиња, а шта ће се дести то ћемо видети – рекла је Брнабић и додала да је укидање такси и деблокада дијалога тема о којој сви причају, без изузетка и због чга ће, како је рекла, нова приштинска власт бити под великим притиском.

Премијерка је истакла да је зато у овом тренутку веома важно шта је то што ми можемо да урадимо и како ће ти избори проћи у односи на Србе са КиМ.

– Изузетно је важна подршка Српској листи и српском јединство на КиМ – рекла је Брнабић.

Истакла је да за оне који не размисљају на тај начин, Србија је постала јача тек када су Срби на КиМ постали јединстени.

– До тада ни Србија ни Срби на КиМ нису били фактор. Формирање Српске листе и јединство Србије постигнуто је захваљујући целом нашем тиму и раду, на челу са председником Вучићем, као и раду и храбрости људи у Српсој листи. Јер, тада су постали фактор који се чује – рекла је Брнабић.

Истакла је да, међутим, и данас постоје огромни притисци на Српску листу и Србе на КиМ с циљем да се међу њима направи процеп и да се гласа за неке „нове неважне политичке опциије Срба које су прављење директно од Приштине“.

Указала је да ако Српска листа на предстојећим изборима освоји те гласове, не постоји одлука која ће без њих моћи бити донета.

– Глас за Српску листу је глас за Србију и зато је јако важна пуна подршка и Српској листи и свим тим људима и јединтву Срба на КиМ – истакла је Брнабић и упозорила да ако неко успе да разбије или умањи тај труд, рад и јединство, гласови на изборима ће отићи оним Србима које је одабрала Приштина и који представљају Приштину.

А, ако се то догоди, упозорла је Брнабић, онда смо, ми у великом проблему.

Поводом чњенице да је Рада Трајковић јуче изборну кампању започела на месту на којем је убијен Оливер Ивановић, Брнабић каже да то није ништа ново.

– То је Рада Трајковић, која је успела да изговори да ми блокирамо истрагу убиства Ивановића. Успела је да каже да Рамуш Харадинај, и Хашим Тачи желе да успешно реше случај убиства Ивановића, а ми их у томе блокирамо – навела је Брнабић.

Прецизирала је да у свему томе се виде два фронта – да су представници привремених приштинских институција, који су сви бивши чланови тзв. ОВК и сви до једног оптужени за најсташније ратне злочине над Сбима и неалбанцима, за силовања, убиајња деце, паљења целих породица, најстасније атне злочине – ослобођени зато што су убијени сви сведоци.

– То су ти јуди за које Трајковић каже да гарантују владавину права и желе да нађу убицу Ивановића, али их ми спречавамо у томе – поновила је и подсетила да Србија води истрагу за себе о том случају.

За њу је несхватљиво, каже да неко увек даје подршку Тачију, Харадинају и Весељију, насупрот људима који покушавају да извуку најбоље у овом треутку за Србију, а то је пре свега Вучић.

Запитала је где су били представници СзС када је Ивановић био у затвору, да ли су га посећивали или позвали.

Где су били сви они када је, како је рела, Ивановић пролазио кроз најтежа времена.

Зато понашање дела опозиције у вези са тим случајем убиства и започињање изборне кампање на месту где је Ивановић убијен, Брнабић сматра лицемерјем.

– Надам се и верујем да ће људи на КиМ умети да препознају то лицемерје, да ће умети да препознају шта је радио Алешандар Вучић и Марко Ђурић, а шта је радила Рада Трајковић – поручила је Брнабић.

Извор: Информер.рс