Издвајамо Свет

МОНСТРУМ РОДИТЕЉИ: Удали ћерку (11) за одраслог мушкарца! Док су сватови играли, девојчица је урадила нешто што слама срца! (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Суд у Ирану раскинуо је брак склопљен између 11-годишње девојчице и 22-годишњег мушкарца и наредио родитељима да сачекају две године, кад могу да је „врате“ мужу.

* Суд раскинуо брак склопљен између 11-годишње девојчице и 22-годишњег мушкарца и наредио родитељима да сачекају две године, кад могу да је „врате“ мужу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

* Новинарка Масих Алинеџад на Титеру поставила снимак ове огавне свадбе

* Иако је девојчицино лице на снимку замагљено, лепо се види како она држи руке на очима и брише сузе с лица

Спасавању ове девојчице највише је допринела новинарка Масих Алинеџад, која је на Титеру поставила снимак ове огавне свадбе.

„Ово је венчање девојчице млађе од 13. година. Плакала сам кад сам добила овај видео из округа Бахмај. По исламским законима девојчица стара 13 година сме да се уда, али не сме сама да одлучи како ће се обући“, написала је згрожена новинарка на Твитеру.

Иако је девојчицино лице на снимку замагљено, лепо се види како она држи руке на очима и брише сузе с лица.

Снимак је толико шокирао јавност, поготово кад је новинар Бабак Тагвеја изјавио да мала невеста заправо има 9 година, а њен младожења читавих 28! Реч је о борцу народне милиције Басиџ, ком је окружни исламски суд дао дозволу да се ожени дететом.

Ситуација је толико екстремна да је државни суд реаговао и развргао брак док девојчица не напуни 13 година, кад, по иранским законима, може да се уда. Међутим, брак може да се склопи и кад је дете млађе ако сагласност дају родитељи и суд.

Згрожени корисници Твитера највише коментаришу то што се на овом језивом венчању сви понашају нормално,

„То је одвратно. Притом, на видеу нико не делује тужно. Они то сматрају нормалним, али није тако. Тај човек је педофил, а родитељи врше насиље над својим дететом. Шта девојчице невесте знају о томе шта ће им се догодити? Силовање, батине и тако даје“, написала је Твитерашица Ана.

„Чини се да су жене на видеу прошле исти пут. И уместо да се уједине и стану томе у крај, оне дозвољавају да им рођене ћерке преживљавају исто“, додала је друга.

 

Извор: Ало.рс/ Н.М.