Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Још једна ЗЕМЉА повлачи признање КОСОВА !

Председник Србије Александар Вучић састао се јуче у Њујорку с председником Палауа Томасом Ременгесом и том приликом још једном изразио захвалност за одлуку те земље да поништи признање једнострано проглашене независности Косова, поштујући суверенитет и територијални интегритет Србије.

Вучић је изразио задовољство због поновног сусрета, после његове званичне посете нашој земљи прошлог јануара.

Председник Србије је честитао председнику Ременгесу 25-годишњицу независности Палауа, која се прославља 1. октобра, пожелевши свестрани напредак земље и благостање њених становника.

Вучић и Ременгесо су се сагласили да је именовање амбасадора Србије у Палауу на нерезиденцијалној основи од највећег значаја за развој сарадње двеју земаља у различитим областима, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.

Они су издвојили области образовања и научних истраживања, односно омладине и спорта, као области са највише могућности за сарадњу, те је разговарано о конкретним пројектима, који би могли бити реализовани у тим областима.

Председник Ременгесо је рекао да су односи Србије и Палауа засновани на поштовању, разумевању и сарадњи, и предложио интензивнију сарадњу у међународним организацијама, засновану на заједничким интересима.

Извор: Информер.рс