Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Још једна ЗЕМЉА повлачи признање КОСОВА !

Председник Србије Александар Вучић састао се јуче у Њујорку с председником Палауа Томасом Ременгесом и том приликом још једном изразио захвалност за одлуку те земље да поништи признање једнострано проглашене независности Косова, поштујући суверенитет и територијални интегритет Србије.

Вучић је изразио задовољство због поновног сусрета, после његове званичне посете нашој земљи прошлог јануара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије је честитао председнику Ременгесу 25-годишњицу независности Палауа, која се прославља 1. октобра, пожелевши свестрани напредак земље и благостање њених становника.

Вучић и Ременгесо су се сагласили да је именовање амбасадора Србије у Палауу на нерезиденцијалној основи од највећег значаја за развој сарадње двеју земаља у различитим областима, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.

Они су издвојили области образовања и научних истраживања, односно омладине и спорта, као области са највише могућности за сарадњу, те је разговарано о конкретним пројектима, који би могли бити реализовани у тим областима.

Председник Ременгесо је рекао да су односи Србије и Палауа засновани на поштовању, разумевању и сарадњи, и предложио интензивнију сарадњу у међународним организацијама, засновану на заједничким интересима.

Извор: Информер.рс