Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Пала одлука! Приштина укида таксе!

Фото: Јутјуб
loading...

Приштинско министарство трговине и индустрије данас је донело одлуку о укидању пореза на увоз природног меда и кромпира из Северне Македоније које је увело 16. августа ове године, пише портал лајми.нет.

“Данас је укинута такса и како је рекао ресорни министар Ендрит Шаља ова одлука је донета након споразума са Северном Македонијом да се уклони забрана увоза продаје рибе са територије КиМ и увоза живе рибе намењене узгајању или пуњењу рибњака ситном рибом пореклом са КиМ“, саопштено је из министарства.

Са друге стране, Северна Македонија поново је омогућила увоз младе рибе и икре са територије КиМ.

На конференцији за медије у македонској влади, министар економије у тој земљи Крешник Бектеши рекао је да неће бити компромиса и уступака када је реч о стандардима које треба да испуњавају извозници.

Како је он навео, Северна Македоније није претрпела никакву штету због забране извоза македонског меда и кромпира на КиМ која је била уведена са приштинске стране пре месец дана.

Претходно је македонска влада забранила увоз младе рибе и икре са територије КиМ због неиспуњавања стандарда контрола квалитета и исправности робе на косовској страни.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс

Loading...
loading...
loading...