Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Пала одлука! Приштина укида таксе!

Фото: Јутјуб

Приштинско министарство трговине и индустрије данас је донело одлуку о укидању пореза на увоз природног меда и кромпира из Северне Македоније које је увело 16. августа ове године, пише портал лајми.нет.

„Данас је укинута такса и како је рекао ресорни министар Ендрит Шаља ова одлука је донета након споразума са Северном Македонијом да се уклони забрана увоза продаје рибе са територије КиМ и увоза живе рибе намењене узгајању или пуњењу рибњака ситном рибом пореклом са КиМ“, саопштено је из министарства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са друге стране, Северна Македонија поново је омогућила увоз младе рибе и икре са територије КиМ.

На конференцији за медије у македонској влади, министар економије у тој земљи Крешник Бектеши рекао је да неће бити компромиса и уступака када је реч о стандардима које треба да испуњавају извозници.

Како је он навео, Северна Македоније није претрпела никакву штету због забране извоза македонског меда и кромпира на КиМ која је била уведена са приштинске стране пре месец дана.

Претходно је македонска влада забранила увоз младе рибе и икре са територије КиМ због неиспуњавања стандарда контрола квалитета и исправности робе на косовској страни.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс