Регион

Незапамћена трагедија у Фочи: Планинари из Србије погинули током успона!

Две особе из Србије погинуле су током успона на планину Лебршник. Њихов нестанак пријављен је јуче, а након вишесатне потраге тела настрадалих планинара пронашли су припадници Горске службе спававања Фоча.

Реч је о држављанима Србије иницијала Д. Д. и М. М., потврђено је из Полицијске управе Фоче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Телеграф.рс сазнаје, у питању су старији планинари из Београда, који су се у хотел „Младост“ на Тјентишту пријавили 1. септембра.

Већ сутрадан, 2. септембра, отишли су на планину, а циљ им је био, како сазнајемо, да стигну до врха.

Међутим, од тог тренутка губи им се сваки траг. Њихов нестанак наводно је пријавио неко од радника из хотела у ком су одсели.

На позив 121 РУЦЗ и МУП РС добијамо информацију о нестанку две особе из Србије. Смештени у хотелу Младост НП Сутјеска, планирали су успон на Лебршник.

У 17 сати пронашли смо тела настрадалих планинара на 1.700 метара надморске висине, која су се отиснула око 200 метара низ стене – саопштено је из ГСС Фоча.

– Наша екипа их је пронашла, али у овим моментима не можемо да дајемо више информација с обзиром да су страдали на територији Црне Горе. Можемо потврдити једино да су настрадале две особе, држављани Републике Србије и да су нађена беживотна тела на сипару – рекли су за Телеграф.рс из Горске службе спасавања Републике Српске у Фочи.

На територији планине Волујак је пронађен аутомобил београдских регистрација.

Истрагу су преузели органи суседне Црне Горе пошто се несрећа догодила на делу планине који се налази на територији суседне државе.

Још увек није познато шта је довело до овог трагичног догађаја.

Извор: Телеграф