Свет

НИСУ МОГЛИ ДА ПОВЕРУЈУ ШТА ВИДЕ: Жена била трудна 46 година, доктори се најежили од шока кад су извадили бебу из њеног стомака!

Беба је у телу жене из Марока била пуних 46 година. Само игром случаја, жена је успела да преживи готово пет деценија са „каменим дететом“ у утроби.

Случај жене из Марока, Захре Абуталиб свакако је један од најневероватнијих у историји медицине. Далеке 1955. године, Захра је осетила болове и почела је да се порађа у малом селу надомак Казабланке. Порођај је трајао 48 сати, али се беба није родила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је потом пребачена у болницу где је требало да се коначно породии где би била под надзором стручњака. Међутим, када је видела како је једна млада девојка у мукама умрла током операције, Захра је у паници побегла из болнице.

Иако је трпела језиве болове данима, Зехра се није враћала у болницу. Ипак, једног дана болови су напрасно престали и Зехра је, верујући у марокански мит „успаване бебе“, који значи да беба спава у утроби мајке како би заштитила њену част, једноставно заборавила на трудноћу.

Деценије су прошле и беба се није родила. Захра је у међувремену усвојила троје деце и постала бака. Када је напунила 75 година, јаки болови су се вратили, али лекари нису имали адекватно објашњење. Доктор Таиби Квазани веровао је да је Захрин стомак био натечен услед тумора на јајницима и послао ју је на снимање.

Лекари су били шокирани када су добили резултате. Унутар Захриног стомака налазио се плод детета који се скаменио.

Мртва беба, која је била у Захрином организму 46 година, успешно је операцијом одстрањена. Њен бег из болнице пре 46 година јој је вероватно спасао живот. Да је тада оперисана, када нису постојали савремени апарати за скенирање, доктори би сигурно пресекли пупчану врпцу јер не би знали како је дете позиционирано које би се кобно завршило по мајку и дете.

У историји медицине забележено је око 300 сличних случајева, али Захрино „камено дете“ провело је највише времена у стомаку.

 

Извор: Ало.рс