Србија

НОВА ПРАВИЛА У СРПСКИМ БОЛНИЦАМА! Нико од запослених неће смети овако да се понаша!

Свака од дечјих болница има свој јеловник, не постоји јединствен за све ове здравствене установе, између осталог и јер збрињавају различите врсте пацијената.

Због све чешћих оптужби, пре свега по друштвеним мрежама, да је исхрана у дечјим болницама у престоници проблематична, односно неадекватна, одлучено је да се сви оброци који се спремају за малишане прво фотографишу пре него што им се сервирају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако, како кажу надлежни у овим здравственим установама, није било већих захтева за гледањем ових „албума“, они постоје у документацији како би се зачепила уста критичарима. Све што изађе из стерилних кухиња прво бива фотографисано.

Свака од дечјих болница има свој јеловник, не постоји јединствен за све ове здравствене установе, између осталог и јер збрињавају различите врсте пацијената. За избор хране су задужени нутриционисти, али и лекари специјалисти, углавном се јеловници раде на недељном нивоу, али по потреби и – свакодневно.

Није тајна да је најбитнији квалитет и свежина намирница, али да се мора водити рачуна и о цени како не би био пробијен буџет намењен у ову сврху.

 

Извор: Ало.рс/ Блиц.рс