Србија

НОВА ПРЕВАРА: Уколико вам стигне уплатница, одмах обавестите ПОЛИЦИЈУ !

Агенција за привредне регистре (АПР) упозорила је привреднике да уплатнице за упис у привредни регистар које у последње време све чешће стижу на адресе привредних друштава и предузетника не потичу од АПР и да нису законска обавеза коју привредници морају да испоштују.

Наиме, како је ова Агенција и званично саопштила, реч је о уплатницама које гласе на износ од 4.000 до 16. 000 динара, а које најчешће стижу на адресе новооснованих привредних субјеката.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи на лажној уплатници, накнада за упис новооснованих привредних субјеката у регистар је 4.000 динара, а рок за уплату је осам дана. Уколико се овај рок не испоштује, накнада је четири пута већа и износи 16.000 динара, наводи се на уплатници коју можете видети у наставку.

„Поводом нових, учесталих позива и обраћања корисника, Агенција за привредне регистре понавља упозорење привредним друштвима и предузетницима, а нарочито онима тек основаним, да уплатнице које примају на износ од 4.000, односно 16.000 динара, за „упис новооснованих правних лица у ПривредниРегистар.рс“ не потичу од Агенције, нити имају везе са законском обавезом регистрације“, саопштила је Агенција за привредне регистре.

АПР је нагласила и да се „поступак регистрације и објављивања података на интернет страници www.апр.гов.рс спроводи искључиво на основу регистрационе пријаве која се подноси у складу са одредбама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре“.

„Стога, коверте са уплатницама, које ових дана грађани поново примају, спадају у комерцијалну понуду и регистровани субјекти не морају да их прихвате“, навела је АПР у саопштењу.

Извор: Блиц.рс