Србија

ОПСАДНО СТАЊЕ У ПРЕДСЕДНИШТВУ! Летом из Приштине долазе ДВОЈИЦА ЗАБРАЊЕНИХ!

Председник Србије Александар Вучић састаће се сутра са америчким сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем.

Састанак ће почети у 10 сати, у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички сенатори, демократа Крис Марфи и републиканац Рон Џонсон, јуче су боравили у Приштини.

Иако су првобитно двојица утицајних америчких сенатора, републиканац Рон Џонсон и демократа Крис Марфи планирали да посете Русију, Украјину, Србију и тзв. Косово. Међутим, због тога што се Џонсон налази на црној листи и забрањен му је улазак у Русију, њихов план је морао се сведе Србију, Украјину и тзв. Косово.

Џонсон, републиканац и бизнисмен из Висконсина, иако је у политици тек нешто мање од деценије, врло је утицајан у вашингтонским политичким круговима. Председавајући је Поткомитета за Европу у Комитету Сената за спољне послове.

Према речима некадашњег шефа Координационог центра Владе Србије за Косово и Метохију Небојше Човића, двојица америчких сенатора долазе у Србију да сниме ситуацију на терену.

„Мислим да је посета важна и да треба да чују ставове Србије, нарочито што, са именовањем Метју Палмера, они сада постављају нову концепцију по систему ’молимо обе стране да се уздрже‘, а то је у конкретном случају теза да Србија, чујте молим вас, иритира приштинске власти тиме што лобира код других земаља да не признају независност Косова“, каже Човић.

Ради се, додаје наш саговорник, о припреми терена за врућу јесен која би требало да наступи након избора на Косову и Метохији и након конституисања нове владе у Приштини.

„Искрено очекујем да ће они имати разумевања за једну чињеницу, а то је да је преко 90 одсто људи у власти на Косову починило опасне и тешке злочине. Мислим да са таквим људима не може да се направи никакав договор. Наравно, очекујем и да нам објасне, пошто је Америка спонзор и донатор стварања једног таквог монструма какво је Косово, шта значи реч компромис у смислу косовског проблема. Према мом мишљењу, биће великих притисака, биће врућа јесен“, оцењује Човић.

 

Извор: Ало.рс