Свет

ОВО СУ НАЈОПАСНИЈА НАСЕЉЕНА МЕСТА НА ПЛАНЕТИ: Пет градова смрти у којима царује криминал!

Због сукоба мексичких нарко-картела, некадашње туристичке рајске дестинације попут Тихуане и Акапулка сваког дана се суочавају са вишеструким и бруталним убиствима.

Тихуана у Мексику је најопаснији град на планети – у њему се годишње догоди најмање 2.640 убистава, више од седам дневно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мексико најгори

Ово је само један од пет градова смрти, места у којима су убиства, пљачке и најразличитији криминални обрачуни постали свакодневица. На тој листи се налазе још три мексичка града – Акапулко, Сијудад Викторија и Сијудад Хуарез, као и престоница Венецуеле Каракас.

Број убистава у мексичким градовима, од којих су Тихуана и Акапулко некад били туристичка рајска места, није велико изненађење ако се има у виду рат нарко-картела у тој земљи, а који врло често измиче контроли.

Пре само четири дана, о чему је Курир писао, 26 људи је убијено кад су егзекутори нарко-босова упали у кафић у месту Коацакоалкос, запуцали на госте, па запалили локал Молотовљевим коктелима. У претходних месец дана било је још сличних крвопролића – у Уруапану су припадници картела Халиско убили више од 20 људи, а онда њихова тела обесили о надвожњак уз поруку: „Драги људи, наставите са својим животима“.

Откако је 2006. године покренут рат против картела, у Мексику је званично убијено више од 250.000 људи. Међутим, могуће је да је број мртвих још већи јер су, што је влада објавила јуче, пронађене 3.024 јаме са 4.974 леша. Много жртава се и даље води као нестало, а у мексичким мртвачницама има око 26.000 неидентификованих тела.

Глад и демонстрације

Престоница Венецуеле Каракас трећи је најопаснији град на свету јер у њој има много криминала, а додатно опасном је чини нестабилна политичка ситуација, скоро свакодневне насилне демонстрације, али и глад.

Стари континент
ЕВРОПА БЕЗБЕДНА, АМЕРИКА НИЈЕ

Међу 50 најсмртоноснијих градова на свету нема ниједног из Европе, али се на њој налазе чак четири града из САД – Сент Луис (15. место), Балтимор (23), Детроит (46) и Њу Орлеанс (50). На листи се налазе и три града из Јужноафричке Републике, а сви остали су из Средње и Јужне Америке.

Најопасније земље света

АВГАНИСТАН ПРВИ

Иако су четири најопаснија града на свету у Мексику, ова земља није најопаснија држава на свету. На првом месту најсмртоноснијих држава налази се Авганистан, у коме се ратује без прекида од осамдесетих година прошлог века. На другом месту је Сирија, на трећем је Јужни Судан, на четвртом Јемен, а на петом Ирак. У свим овим земљама тренутно се воде крвави грађански ратови.

15 од 50 најсмртоноснијих градова на свету налази се у Мексику
14 од 50 најсмртоноснијих градова на свету налази се у Бразилу
6 од 50 најсмртоноснијих градова на свету налази се у Венецуели
4 од 50 најсмртоноснијих градова на свету налази се у Америци

Извор: Курир