Спорт

ОВО СУ СВИ УЧЕСНИЦИ ДРУГЕ ФАЗЕ! Познат пут до финала! Србија се са њима укршта у четвртфиналу и полуфиналу! Зна се и кад ћемо на Амере!

Данашњим утакмицама комплетирана је прва фаза Светског првенства у Кини, а познате су и новоформиране групе у којој ће се одиграти по још две утакмице!

Србија се налази у групи Ј са Шпанијом, Порториком и Италијом, са којом је играла у првој фази (и победила), па неће бити новог дуела између ове две репрезентације!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Репрезентације Србије и Шпаније су оствариле максималан учинак, док су Италија и Порторико у нову групу пренели по две победе и један пораз.

У свим новим групама је идентична ситуација и по две екипе на табели имају скор 3-0, а по две 2-1.

Ако „плави“ у следеће две утакмице заврше међу две првопласиране екипе, а за то им је потребна само једна победа, обезбедиће пласман у четвртфинале, где ће се укрстити са групом И. Потенцијални ривали изабраника Александра Ђорђевића у четвртфиналу су АРГЕНТИНА, ПОЉСКА, ВЕНЕЦУЕЛА И РУСИЈА!

Уколико репрезентације Србије и Америке заврше у својим групама на првом месту, могућ дуел ове две селекције је могућ тек у финалу, јер се САД налази у групи К заједно са Бразилом, Грчком и Чешком.

Грчка је у подређеном положају јер су у својој групи изгубили од Бразилаца који су остварили све три победе! Са њима се налази и селекција Чешке која ће тражити шансу у дуелима са Бразилом и Грчком, од Американаца су поражени у првој фази, па неће одиграти утакмицу са њима.

Пошто је Србија највећи фаворит, третираћемо овај костур као да смо прошли у четвртфинале као првопласирани из групе Ј, што значи да уколико прођемо и ту фазу, у полуфиналу би требало да нас сачека победник групе Л у којој се налазе Француска, Аустралија, Литванија и Доминиканска Република, ако победе другопласираног из групе К, што ће бити веома тежак задатак!

Нас најпре очекују две битне утакмице против Порторика и Шпаније које се играју у петак од 10:30, односно у недељу од 14:30, па нашој селекцији не треба додатна нервоза око склапање група, јер кога год да добију, црно им се пише!

 

Извор: Ало.рс