Спорт

ПОКАЗАО СИМБОЛ СРПСТВА У ДИРЕКТНОМ ПРЕНОСУ! Црногорски кошаркашки ас РАЗАПЕТ, захтевају жестоку казну и СУСПЕНЗИЈУ ИЗ ТИМА!

Неславно је Црна Гора прошла на дебитантском учешћу, на светским првенствима. Прво појављивање у Кини, Соколови ће, по свему судећи, завршити већ у премијерној фази, пошто су поразом од Новог Зеланда шансе за пролазак у наредну рунду свели на минимум.

Нација у Црној Гори много је очекивала од прве звезде тима и НБА франшизе Орландо Меџика, Николе Вучевића. Искусни центар није се, међутим, прославио у уводна два окршаја против Грчке и Новозеланђана. Подсетимо, у дебаклу од Хелена постигао је само 12 поена, док је у новом данашњем неуспеху убацио три коша више.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, и поред таквог учинка, већу полемику изазвао је Вучевићев потез, када је после једне убачене „тројке“, са обе руке подигао три прста.

На друштвеним мрежама појавили су се коментари типа: „да ли ће режим у Црној Гори казнити аса Меџика, обзиром да се зна ко диже три прста приликом прослава“.

– П. Поповић, Дубљевић, Вучевић, Ивановић одлична борба. Нови Зеланд бољи. Судије да се опробају у тенису, а Шеховић да се држи ДПС-а, ангажоват’ га за изборе, да ради на терену. Него, ‘оће ли казнити ко Вучевића због дизања три прста после тројке? Ајде на једну руку, друже, али дигао је на обе, а знамо ко… три прста, овај… И тако – написао је црногорски аналитичар Лука Радоњић.

Само да се надамо да не искључе Николу из репрезентације после оне тројке и славља на „онај начин“ – гласио је коментар Александра Пламенца.

Подсетимо, Вучевића су раније корисници друштвених мрежа назвали истинским патриотом пошто су објављене његове фотографије барским парохом Јованом Пламенцем, испред цркве на Румији.

 

Извор: Srbijadanas.com