Свет

Полиција ухапсила ДЕЧАКА који је убио БРАТА и СЕСТРУ !

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Дечак из Индијане, који је имао 13 година када је угушио полу-сестру и полу-брата од непуне две године, односно 11 месеци, оптужен је за њихово убиство овог месеца и одговараће пред судом у фебруару следеће године.

Три од пет лекара, који су га прегледали, оценили су да је способан да издржи суђење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николас Џејмс Кедровиц, који сада има 15 година, прво је убио полусестру Дезире Мекартни код куће у Осгуду (Индијана) у мају 2017, након што га је отац Стивен Риц замолио да припази на девојчицу.

Кедровиц је после извесног времена рекао оцу да Дезире не дише, а његова мајка Кристина Макартни, која је у то време била верена за Рица, покушала је да је реанимира.

Пет дана касније девојчици је констатована смрт, али обдукција није открила узрок смрти.

Два месеца касније, у јулу 2017, умро је мали Натанијел Риц, након што је мајка Кристина Макартни рекла Кедровицу да га смести у кревет.

Неколико тренутака касније, Кедровиц се појавио и рекао мајци да „нешто није у реду“, да се Натанијел „не понаша нормално“ и да се „не помера“.

Испоставило се да Натанијел није дисао 20-30 минута, али ни овога пута обдукција није показала узрок смрти.

Месец и по дана после тога дечакова мајка пријавила је полицији узнемирујући инцидент. Пошто га је маче огребало, њен син га је „јако повредио тако што га је чврсто стегао, умало га не убивши“.

Након што су дечакови тетка и теча, власници животиње, одлучили да убију маче да му прекрате муке, дечак их је питао да ли може да иде с њима да „види како му се мозак просуо“.

После тога су дечак, његова мајка и тетка подвргнути психолошкој процени, а психолог је у октобру 2017. рекла да сумња да је дечак убио брата и сестру.

Кедровиц је наводно рекао да је „спасао брата и сестру од ђавола и пакла“ и спомињао је „велике ножеве и ватру“.

Касније је рекао полицији да је „спасао“ децу „пакла и ватрених окова“, а на питање шта је његова дефиниција пакла одговорио је „кућни послови“. Он је потом признао да је прекрио Натанијелову главу ћебетом и да је пешкиром задавио Дезире.

Нова обудкција, објављена у јануару 2018, показала је да је обоје деце умрло од гушења, те да је реч о убиству.

Извор: Блиц.рс