Свет Србија

Полиција ухапсила Марка Аћимовића !

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Кувар Марко Аћимовић (41) из Србије ухапшен је на Малти због сумње да је био вођа групе дилера. У полицијској акцији ухапшено је још две особе, које се терете да су трговале наркотицима.

Тројка је ухапшена током рације полиције која се одиграла у прошли четвртак. Све је почело када су инспектори на улици поставили заседу таксију којим је управљао Џозеф Борг (47), док се Џејсон Микалеф (24) у возилу налазио као путник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Таксиста се зауставио испред једне зграде, а Микалеф, који је седео на месту сувозача, изашао је из возила и ушао у улаз. Убрзо се појавио са кофером у руци. Чим је ушао у такси и ставио кофер испред ногу, полицајци су искочили и обојици наредили да подигну руке увис и изађу. Када су отворили кофер, полицајци нису били изненађени. Унутра се налазило чак седам килограма канабиса – испричао је извор из полиције за локалне медије.

Акција ту није била готова. Полиција је потом упала у зграду и ухапсила Марка Аћимовића, који се сумњичи да им је предао кофер са наркотицима и у чијем стану је пронађено још дроге.

У коферу су биле две кесе с дрогом, а још једна је нађена у стану Аћимовића – преносе медији.

Сва тројица су приведена у станицу и одређено им је задржавање. У суботу су изведени пред судију где су сви до једног негирали кривицу. Ипак, судија им је одредио притвор и наредио да се свој тројици замрзне имовина, како покретна тако и непокретна, до окончања поступка.

– Код Аћимовића и таксисте пронађена је и мала количина кокаина, па ће пријава против њих бити допуњена и за нелегално поседовање ове дроге. Малтежани су додатно оптужени и за кршење условне, док ће Србин одговарати и за покушај уништавања доказа – преносе медији.

Код куће оставио мало дете и трудну жену

Двојица Малтежана нису ни поднели захтев за кауцију, али јесте Марко Аћимовић, који је у молби навео да има малолетно дете и трудну супругу. Међутим, суд је одбио његов захтев због тешких оптужби за које се терети и ризика да би са слободе могао да утиче на истрагу.

Дрогу бацио у WЦ-шољу

Инспектори су, како преноси локална штампа, два килограма канабиса морали да извлаче из канализације.

– Када је схватио да му је полиција пред вратима, Србин је покушао да се реши дроге и бацио ју је у WЦ-шољу – објашњава извор из полиције.

Извор: Курир.рс