Србија

ПОЗНАТИ СРПСКИ ПЕВАЧ И ЊЕГОВА СУПРУГА ПОГИНУЛИ У ТЕШКОЈ САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ!

Певач Раде С. (61), у народу познатији као Раде са Ђердапа, и његова супруга Вукосава Г. (66) настрадали су, а два младића су тешко повређена у саобраћајној несрећи која се догодила у петак на путу Корбово-Кладово у атару села Ртково. Повреде су задобили Оливер П. (21) и његов сапутник Н. М. (17).

Несрећа се догодила када су се сударили „фијата стило“ у коме су били супружници и „ауди“, који се више пута преврнуо, па завршио на крову. Од силине ударца на месту су страдали Раде и његова супруга, док су лекари констатовали да Оливер има прелом руке, а малолетни Н. М. прелом ноге и огуљотине. Сумња се да је до удеса дошло услед неприлагођене брзине због чега је једно возило прешло у супротну траку и условило директан судар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раде, који је важио за локалну музичку легенду, имао је кућу и у селу Рткову, у чијем се атару догодила несрећа. Мештани села кажу да је Раде био прави боем који је певао из срца и био посвећен својој породици. Кажу да је Раде снимао плоче и имао велике хитове, али да је највише уживао да пева у ресторанима око Ђердапа и Кладова, те да је отуд и добио надимак Раде са Ђердапа.

– Раде и Вукосава враћали су се из Неготина. Тамо су били у посети њеној мајци која је у дому. Спремали су се да у суботу путују на море, али сад, уместо да су на одмору, њима спремају сахрану. Раде који је пореклом Босанац заљубио се у овај крај, а и Вукосаву, па је овде остао и ту ће бити сахрањен. Они имају сина, Вукосава има и ћерку из првог брака, а та деца су у иностранству. Чека се да дођу како би они били сахрањени – рекао је њихов комшија.

Према речима Радетовог пријатеља, он и Вукосава имали су кућу и у Кладову, али Раде је волео село.

– Раде је пропутовао целу Европу и увек је он возио на наступе, а настрадао је надомак кућног прага – прича пријатељ настрадалог певача.
Према његовим речима, Раде се светске славе одрекао због љубави према неготинском крају, жени и народу.

– Био је весељак и певао је из душе. Знао је да те погоди у жицу и натера сузе на очи. Једна од његових песама којом гађа у душу била је „Од цара до просјака“. Знао је песмом „За мене пролећа нема“ да измами сузу. Просто не могу да верујем да га сада нема. Мало је радио и у Швајцарској, али овај крај му је запао – рекао је његов пријатељ.

Извор: srbijadanas.com