Србија

Познати Српски певач пребио љубавницу, прети му затвор?!

Рочиште заказано за 26. септембар.

Уколико се Халид Муслимовић не појави на рочишту у Основном суду у Бањалуци заказаном за 26. септембар ове године ухапсиће га Судска полиција Републике Српске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бањалучко тужилаштво оптужило је раније познатог певача Халида Муслимовића за кривично дело наношења телесних повреда Соњи Башић, а у судском позиву који је упућен оптуженом, поред хапшења, запрећена је чак и мера притвора.

– У случају да се на овај позив не одазовете, нити свој изостанак оправдате, бићете принудно доведени, а против вас може да се одреди притвор. Дужни сте о свакој промени адресе или намери промене адресе одмах да обавестите овај суд. Поучавате се да можете да узмете браниоца и да бранилац може бити присутан на главном претресу – наведено је у судском позиву Муслимовићу.

Критични догађај одиграо се 27. јула проше године у периоду од два до три часа ујутро, на релацији магистралног пута Бањалука – Козарац, а Муслимовић није штедео ударце, угризе, нити погрдне речи према Башићевој, са којом је био у емотивној вези.

– Је…. те полиција, ти ћеш мене пријавити, ти си мала маца за мене, знаш ли ти ко сам ја. Возаћу те у гепеку, мрак ће те прогутати – говорио је Муслимовић жени коју је претходно више пута ударио шаком у главу.

Према оптужници бањалучког тужилаштва, Муслимовић је након краће препирке са оштећеном у свом аутомобилу „пежо 607“ ударио Башићеву више пута шаком у лице.

– У једном тренутку Муслимовић је зауставио возило, изашао и дошао до врата сувозача где је седела оштећена. Затим је ухватио руком за косу, извукао из аута и бацио на бетон – наводи се у оптужници.

Након што је бацио на бетон, Муслимовић је подигао Башићеву, ударио је поново шаком у лице, а затим и угризао за десно раме.

Према резултатима истраге коју је провело бањалучко тужилаштво Башићева је задобила вишеструке повреде у виду нагњечења и угриза.

„Оштећена је задобила крвне подливе на доњој вилици, десном рамену, четири крвна подлива са унутрашње стране десне надлактице, два крвна подлива десне подлактице, крвни подлив са леђне стране грудног коша десно и огуљотине коже унутрашње стране левог лакта“, прецизирано је у оптужници.

Након иживљавања, Муслимовић је Башићеву угурао у „пежо 607“, а насиље се наставило све док нису стигли у Бањалуку. Након што му је запретила да ће позвати полицију, Муслимовић је уз псовку на рачун полиције, запретио Башићевој да ће је прогутати мрак.

На главном рочишту које је заказано за 26. септембра саслушаће се само два сведока тужилаштва и то оштећена Соња Башић и вештак судске медицине Милан Срдић. Тужилац је затражио да Основни суд у Бањалуци након спроведеног поступка оптуженом Халиду Муслимовић за кривично дела телесна повреда утврди новчану казну у износу од 700 марака, а за кривично дело угрожавања сигурности новчану казну од 400 марака.

Осим саслушања два сведока тужилаштво ће на главном претресу извести и у судски спис уложити 20 материјалних доказа против оптуженог Халида Муслимовића.

„Сматрам да постоји довољно доказа који пружају основ за тврдњу да је Халид Муслимовић починио кривично дело које му се ставља на терет оптужницом“, закључили су у тужилаштву.

Извор: Ало