Србија

ПРИШТИНСКЕ ВЛАСТИ НЕГОДУЈУ: Због ове Стефановићеве изјаве завладао тајац – Неће проћи без борбе!

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да ће на заседању Генералне скупштине Интерпола у октобру указати на то да не постоје ни полицијски, ни политички, ни правни разлози да тзв Косово буде примљено у ту организацију.

Он је додао да Србија на спречавању пријема тзв Косова у ту полицијску организацију већ темељно ради са партнерима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оценио је да ће борба бити тешка, јер није у питању само Приштина, већ и светске силе које су признале независност тзв Косова и које заједно са Приштином лобирају за пријем у Интерпол

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да ће на заседању Генералне скупштине Интерпола у октобру у Чилеу указати на то да не постоје ни полицијски, ни политички, ни правни разлози да тзв Косово буде примљено у ту организацију.

Нећемо да дозволимо да заседање Генералне скупштине Интерпола прође без наше борбе. Ја ћу предводити нашу делегацију и отићи ћемо и раније, како бисмо разговарали са великим бројем министара унутрашњих послова који суштински одлучују о гласању – навео је Стефановић за ТВ Прва.

Он је додао да Србија на спречавању пријема тзв Косова у ту полицијску организацију већ темељно ради са партнерима, али и са земљама које су на прошлом заседању радиле против наших интереса.

– Хоћемо да их уверимо да не постоје ни полицијски, ни политички, ни правни разлози за пријем тзв Косова у Интерпол и да не можемо на тај начин да нарушавамо интегритет Интерпола и да би то нанело штету угледу те полицијске организације – нагласио је Стефановић.

Он је оценио да ће борба бити тешка, јер није у питању само Приштина, већ и светске силе које су признале независност тзв Косова и које заједно са Приштином лобирају за пријем у Интерпол.

– Они желе да привремене приштинске институције буду примљене у што више међународних организација како би тиме подржали тзв независност – рекао је Стефановић гостујући на ТВ Прва. Министар је изразио уверење да ће Србија, у сарадњи са пратнерима, имати шансу да се бори да оствари своје националне интересе, без обзира на то што ће борба, како је рекао, бити изузетно тешка.

Извор: Ало