loading...
Русија

ПУТИН ОДЛАЗИ СА ВЛАСТИ? Изгубио на изборима!

Недељни избори били су једни од најпосматранијих последњих година.

Руска владајућа странка Уједињена Русија, која подржава председника Владимира Путина, изгубила је око трећину места у московском парламенту

Питање је ко ће имати власт у главном граду Русије

Руска владајућа странка Уједињена Русија, која подржава председника Владимира Путина, изгубила је око трећину места у московском парламенту и сада је питање ко ће имати власт у главном граду Русије, преноси Ројтерс.

Недељни избори били су једни од најпосматранијих последњих година, јер су власти из изборне трке искључили бројне опозиционе партије, због чега су Москву данима потресали протести.

Протести су почели у јулу пошто је Централна изборна комисија одлучила да не региструје велики број опозиционих странака и кандидата, јер наводно нису успели да сакупе довољан број потписа.

Водећи руски опозициони лидер Алексеј Наваљни позвао је опозиционе присталице да ипак изађу на локалне изборе и гласају за опозиционог кандидата који има највеће шансе да победи Јединствену Русију.

Владајућа странка је, с друге стране, спремила одговор на ту тактику – своје кандидате је представила као независне, иако је реч о политичарима чија је улога и партијска припадност већ деценијама иста.

Слабији резултат Путинове партије на изборима Ројтерс оцењује као успешнију тактику опозиције.

Извор: Ало