Русија

ПУТИН ПРЕСЕКАО! Русија ће то учинити! Нека нам је Бог у помоћи!

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће Русија произвести ракете, забрањене према нуклеарном споразуму из хладноратовске ере који је истекао прошлог месеца, али да их Москва неће распоредити уколико то претходно не учине Сједињене Државе.

Говорећи на економском форуму на руском Далеком истоку, Путин је рекао да га брине евентуално америчко распоређивање ракета у Јапану и Јужној Кореји јер би представљало претњу великом делу територије Русије, пренео је ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако америчке ракете буду распоређене у Јапану или Јужној Кореји, разумемо да ће то бити учињено како би се избалансирале потенцијалне претње из Северне Кореје, али то ће нам створити знатне проблеме. Нека нам је Бог у помоћи“, рекао је Путин.

Како је рекао, ти ракетни системи би највероватније успели да достигну циљеве на знатном делу територије Русије, укључујући Далеки исток.

„Већ смо много пута обраћали пажњу на чињеницу да лансери ракета МК-41 могу да се користе не само за противракетне системе, већ и за лансирање ударних ракетних система, ударних ракета. Американци су нам све време говорили да то није тачно, али сада су узели и тестирали овај систем, управо преко лансера МК-41. То јест, то је део ракетних система. Били смо у праву, као и у многим другим случајевима. Претпостављам да су покушали да нас обману. Не грешимо у вези са тим, али бићемо присиљени да адекватно реагујемо“, закључио је Путин.

Вашингтон се прошлог месеца повукао из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета оптужујући Русију да је прекршила тај споразум, што Русије негира.

 

Извор: Ало.рс