Русија Србија

ПУТИН СРБИМА ПОВЕРАВА „МИГОВЕ“! Потписани документи! Стижу, а онда следи паклени притисак Запада!

Фото: Čičina magaza

Делегација руске државне корпорације за високе технологије „Ростек“ стиже следећег месеца у Републику Српску са планом да уложи значајна средства у тамошњу наменску индустрију.

Уколико до договора дође, РС би могла да постане регионални центар за ремонт мотора за руске авионе „миг 29“.

Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва РС, који је предводио делегацију из Бањалуке на војном самиту „МАКС-2019“ у Русији, каже да су већ потписана одређена документа о будућој сарадњи.

– Још од фебруара месеца интензивно сарађујемо, а продукт те сарадње је потписани меморандум о намерама… „Ростек“ је одлучан да улаже у РС. Са другим министарствима у наредних месец дана биће направљен план како би се спремно дочекала посета представника те фирме. Та посета би подразумевала долазак директора разних холдинга са стручним тимовима који би провели седам дана у РС и скенирали наше привредне потенцијале, на основу чега бисмо одредили правце деловања у пројектима о којима смо разговарали у Русији – објашњава Петричевић.

Безбедносни стручњак Милан Петрић, коментаришући ове наводе, каже да је „Ростек“ корпорација са озбиљним приступом производњи високотехнолошке робе, како за војне, тако и за цивилне потребе.

– То је фирма која Турској испоручује ракетни систем С-400 и већ из тога видимо да је озбиљна корпорација. Запад ће због страха реаговати свим врстама притисака, од економских до политичких, како би онемогућио било какву сарадњу те фирме и РС. Надам се да неће успети у томе, јер је Српској потребна Русија како би обезбедила суверенитет и војну неутралност – подвлачи Петрић.

 

Извор: Информер.рс