Регион

РЕГИОН У ШОКУ: Полиција ухапсила свештено лице, због сумње да је силовао девојчицу!

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Полиција је довршила криминалистичко истраживање над 47-годишњим свештеником којег сумњичи за силовање 14-годишње девојчице.

Мушкарац за којег се неслужбено сазнаје да је свештеник једне славонске жупе, 4. септембра ове године приведен је уз кривичну пријаву Општинском државном судству. Како се наводи, он се сумњичи за силовање 14-годишње девојчице, конкретно за кривично дело злоупотребе детета млађег од петнаест година из чланка 158. ставак 6. Кривичног закона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како јавља хрватски локални портал СБплус, ради се о свештенику једне славонскобродске жупе. Он је наводно декретом Ђаковачке надбискупије склоњен са места жупника до окончања случаја. Полиција, правдајући се заштитом жртве, није хтела да потврди информацију да је за силовање девојчице пријављен свештеник, а СБплус није добио одговор ни од канцеларије за медије Ђаковачке надбискупије.

Темељем решења надлежног државног тужилаштва, Полицијска управа у циљу заштите жртве спроводи мере опреза изречене осумњиченику, известила је полиција.

Извор: Блиц.рс