Србија

РХМЗ издао упозорење: Ево када нас очекује СНЕГ !

Фото: Фејсбук принтскрин

Након неколико хладних и кишовитих дана, поново нас очекује обрт и пораст температуре, па ће викенд пред нама бити више него пријатан.

Међутим, након тога се очекује још једна већа промена средином следеће недеље када можемо очекивати још једно знатно захлађење са јаким пљусковима и грмљавином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сутра ујутру хладно и облачно, уз маглу у котлинама, током дана топло. У Војводини се очекује пролазно наоблачење уз слаб ветар, док ће на истоку пре подне дувати јак северозаподни ветар – рекли су из Републичког хидрометеоролошког завода Србије.

Најнижа температура биће од 8 до 13, највиша од 18 до 26 степени.

Београђане ће обрадовати то што ће за викенд наставити побољшање временских прилика. Предстоји нам суво и топлије време са дужим сунчаним периодима, тако да ћете кишобране моћи да заборавите на неколико дана. Максимална температура током викенда ће износити 27 степена, а минимална неће падати испод 15 степени.

Средином седмице значајно захлађење

До средине наредне седмице углавном сунчано и топло, сем у понедељак када ће доминирати променљиво, облачно време са кишом и пљусковима на северу и западу. У среду и четвртак очекује значајан пад температуре са наоблачењем, јаким ветром и пљусковима са грмљавином. У петак ће бити суво и хладно.

– Пред нама је барем 5-6 веома лепих, рано јесењих дана. Дневни максимуми и до плус 27 степени. Почетком наредног месеца следи измена синоптике која би око 2. октобра могла донети јаче погоршање и захлађење уз обилнију кишу и први прави планински снег ове сезоне – истакао је Марко Чубрило, професор географије из Новог Сада и велики заљубљеник у метерологију, чије су се временске прогнозе показале последњих месеци као најтачније и најпрецизније.

Извор: Srbijadanas.com