Регион Србија

РУСИ УПОЗОРИЛИ НА ПАКЛЕНИ ПЛАН! Запад жели да уништи Републику Српску, а ово што Бакир ради је само почетак…

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко тврди да Запад има паклени план за укидање Републике Српске и стварање унитарне БиХ. Он каже да је лидер СДА Бакир Изетбеговић ‘само инструмент за постизање тог циља’!

Боцан-Харченко истиче да је недавно усвојена декларација СДА, која предвиђа стварање унитарне ‘републике БиХ’ само део ширег плана међународне заједнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Са великог бригом посматрамо декларацију СДА, јер она представља више корака уназад и она јесте кршење Дејтонског споразума. План моћника са Запада јесте да створе кризу и да онда неко у име међународне заједнице иступи и понуди нешто… И знате како то иде, онда се каже да је та њихова понуда флексибилнија и компромисна. А такво решење било би суштински исто као и сама декларација иако би можда имало блажи језик. Циљ тог плана, крајњи циљ јесте укидање Републике Српске – рекао је Боцан-Харченко и додао да званична Русија веома забринута због овакве ситуације.

– Најважније је ипак да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик у овој ситуацији остане суздржан. Господин Додик је само говорио о неким могућим корацима РС у одређеним случајевима, али зна се да је његов основни циљ очување мира и да све у вези са Српском остане у оквирима Дејтонског споразума. То је и његова обавеза као члана Председништва БиХ – закључио је руски дипломата.

Колико су Боцан-Харченкове тврдње тачне, јуче је потврдио нико други до сам Бакир Изетбеговић, призивајући кризу и присуство међународног фактора.

– Било би добро да се БиХ суочи са кризом, да се у нашој држави одмере снаге и да се види ко шта може да уради и докле све то скупа сеже. Мислим да ће се Милорад Додик уверити да то не може да уради, да не може да разбије БиХ, да издвоји РС и постигне више од онога што је тренутни статус Српске. Понекад кризе донесу и нешто добро – рекао је Изетбеговић уз оцену да ентитети, дакле и Република Српска „убијају оно што јесте суштина БиХ“!?!

 

Извор: Информер.рс