Регион Србија

САОПШТЕНО У ДНЕВНИКУ! Хрвати нам забрањују улазак у земљу!

Хрватско удружење ратних и војних инвалида ХВИДРА-а из Загреба оштро је реаговало јер су на музички фестивал „Рујанфест“ у Загребу позвани певачи из Србије.

Они траже да се нашим најпознатијим певачима уведе забрана уласка у земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спорни фолк певачи су Сека Алексић, Мирослав Илић, Жељко Јоксимовић и Момчило Бајагић Бајага.

ХВИДРА града Загреба најоштрије је осудила поступке организатора овогодишњег „Рујанфеста“ и позвала све меродавне институције да забране наступ певачима који су током великосрпске агресије, како се тврди, певали четничке песме и исказивали подршку великосрпској агресији на Хрватску, пренео је „Индекс“.

„Придружујемо се реакцијама, с правом згрожених, суграђана. Наиме, у главном граду лијепе наше, за чији смо се суверенитет борили, организатори некада културне музичке манифестације одлучили су да ће угостити српске фолк-певаче под слоганом ’Помери своје границе забаве‘“, додаје се у саопштењу ХВИДРА-е.

Међутим, стигао им је одговорио од организатора „Рујанфеста“ Дарка Фучека који је у „Дневнику“ „Нове ТВ“ рекао:

„Могу само рећи колегама из ХВИДРА-е да сам и ја ’91. био у униформи и да ми је то тад било апсолутно нормално, али данас 2019. ми је нормално да радим као привредни субјект, да плаћам порез, да не кршим законе Републике Хрватске и да сви ти извођачи, који су овде, на неки начин су дозвољени и доступни на тржишту.“

Додао је да Град Загреб није финансијски помогао организацији иако се на интернет страницама фестивала наводи као партнер, пренео је Б92.

А ти спорни фолк певачи су Сека Алексић, Мирослав Илић, Жељко Јоксимовић и Момчило Бајагић Бајага.

Извор: Ало