Свет

СИТУАЦИЈА ЈЕ УПРАВО ПОСТАЛА ЈОШ ГОРА! Метеоролози издали апел – спремите се на катастрофалне нивое разарања и поплаве!

Фото: Јутјуб

Ураган Доријан прерастао је у категорију пет, што значи да може да изазове катастрофалне нивое разарање, јавља АП.

Национални центар за урагане у мајамију саопштиоје данас да је максимална јачина ветра достигла брзину од 260 километара на час и да се креће на запад брзином од 13 километара на час.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Центар наводи да се разорне јачине урагана очеккују на Острвима Абакос рано у недељу по локалном времену, а да ће се касније током дана такве временске прилике проширити преко Великог бахамског острва.

Премијер Бахама Хуберт Минис рекао је на прес конференцији да је 73.000 људи угрожено олујом и упозорио становнике мањих острва да се евакуишу, јавио је Ројтерс.

Хотели су затворени, а многи становници су потражили склониште у црквама, школама и другим објектима у ишчекивању удара урагана касније током дана. Доријан је тренутно удаљен око 450 километара источно од Вест Палм Бича на Флориди, јавио је АП.

Милиони становника од Флориде до Каролине су на опрезу због доласка урагана, док метеоролози упозоравају да би Доријан могао да изазове опасне поплаве чак иако не буде директно ударио у копно, наводи агенција. Градоначелник Мајамија Франсис Суарес прогласио је ванредну стање у суботу поподне због евентуалне претње урагана Доријан.

 

Извор: Ало.рс