Србија

СКАНДАЛ у јутарњем програму: Гости само што се нису потукли, водитељ једва смирио ситуацију !

Београд ће данас бити у тоталној саобраћајној блокади пошто су највећа и најбројнија такси удружења заказала велику протестну вожњу. Међутим, до својеврсне предигре дошло је у јутарњем програму ТВ Прва, те жестоке вербалне препирке између гостију – Александара Бјелића из Удружења таксиста Србије и Вука Губеринића, директора компаније ЦарГо.

У једном тренутку Губеринић је оптужио Бјелића да „преко свог Удружења позива на смртну казну за ЦарГо“, па је показао и твит Струковног удружења такси предузетника Ситаба у ком се наводи: „После кинеских полицајаца, не би било лоше да ангажујемо и кинеске судије. Оне који за корупцију осуђују на смрт стрељањем и још породици наплате метак. То би и ЦарГо зауставило.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док је Губеринић читао одштампани твит, Бјелић је смејао и говорио му „како толико лаже“, како он није представник тог удружења, не слажући се ни са чим што је директор ЦарГо компаније рекао.

Водитељ емисије Срђан Предојевић, није успео да смири сукоб између двојице саговорника упркос напорима. На самом крају Вук Губеринић решио је да напусти студио док је Александар Бјелић остао и говорио о оптужбама и протесту.

– Ми немамо везе с том организацијом која је упутила претње, али добро што је то сада изречено, постоје судске истанце којима ћу се обратити. Желим да се захвалим председнику, премијерки, министарки Михајловић на подршци коју пружају таксистима. Они су учествовали у доношењу Закона о сређивању превоза у Србији – додао је Бјелић.

Окупљање таксиста је у подне на четири локације, а сат времена касније колоне ће из четири правца кренути ка центру града са, како најављују организатори, око 3.000 возила.