Свет

СКАНДАЛОЗНО: Отац је ТРИ ДАНА стару бебу ПРОДАО ЗА 6.300 евра !

Након што је продао три дана стару ћерку за 6.300 евра непознатом пару који је упознао преко друштвених мрежа, ухапшен је отац девојчице.

Камере за видео надзор су забележиле моменат, када отац презимена Зао, излази са породиљског болнице источног дела Кине, носи бебу и предаје је купцима. Након примопредаје беба је однета у њен нови дом који је удаљен 250 километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Отац Зао изјавио је полицији, да он и његова жена “нису у стању да одгајају дете”.

Према полицијском извештају у Чангџоу, Ђангсу провинције, отац је направио ову недозвољену трансакцију преко пријатеља који му је помогао постави објаву преко популарне кинеске платформе

Мајка детета, пар који је купио дете, а и посредник такође су приведени, након чега је беба збринута у државном социјалном центру. Све о овом шокантном случају известила је ове недеље Ђангсу национална телевизија.

Према њиховом извештају, полицији је пријављен овај случај у априлу захваљујући корисницима који су видели оглас “на продају беба” на популарној кинеској интернет плаформи

Полицајци су тада ушли у траг особи која је поставила ову објаву и том приликом открили да је он становник Чангџоа, који се представио као Ванг.

Током истраге, полиција је открила да Ванг има пријатеља Заоа, који је живео у оближњем граду Сукиан, и да су он и супруга недавно постали родитељи девојчице. Трагом су дошли до видео надзора болнице у којој се мајка породила и тада су на снимцима видели како Зао носи свега три дана стару бебу новим родитељима.

Његова супруга, Сан, признала је полицији да су она и њен супруг продали бебу. Тврдила је да они нису могли да брину о детету због финансијских проблема. Пар који је купио бебу, Ли и Гао из провинције Нанкинг, такође су признали погрешно поступање. Рекли су полицији да су у браку годинама и да нису били у могућности да се остваре у улози родитеља због њиховог лошег здравља. Чим су видели објаву о продаји бебе, сложили су се у намери да је купе и одмах дали депозит. Убрзо потом су отпутовали из Сукиана како би преузели бебу.

Према законима Кине, оптужени за трговину децом могу да добију затворску казну и до десет година.

Извор: Блиц