Србија

СЛЕДЕЋИ ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ?! Овај човек би могао да наследи Ану Брнабић на месту председника Владе!

Ана тренутно ужива готово незабележену подршку.

– Ови из опозиције се сваког дана пет пута свађају да би једном сели да се договоре о нечему. Опозиција ван парламента уцењује опозицију која је у парламенту да изађе из Скупштине и они морају да изађу јер не могу сами да пређу цензус. И нису њима проблем ни Вучић, ни медији, ни изборни услови. Опозиција у Србији је као фудбалски клуб који се припрема и када треба да играте утакмицу ви кажете „нећемо да изађемо на терен, видите колико навијача имају ови црвени и плави, а ми жути немао десет навијача и нећемо због тога да играмо“. Управо то је проблем опозиције – мали број навијача, док је велики број навијача на страни странака које чине власт. Том делу опозиције који ће бојковати изборе желим срећан боравак ван парламента наредне четири године – рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ ПРВА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Политичка сцена је таква да када ви изађете на изборе нећете рећи „ми излазимо на изборе да би изгубили и немамо кандидате ни за министре, ни за премијера“. Ја врло добро знам како се бира председник Владе, да када заврше избори председник Републике позива странку која има највећи број мандата у парламенту. Али ми, коалиција СПС – Јединствена Србија излази са понудом, а понуда су резултати које остварио Ивица Дачић као министар иностраних послова и зато је Ивица Дачић наш кандидат за премијера. Дачићеви резултати имају такву вредност да сви заједно министри иностраних послова у задњих 20 година немају такав резултат“, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

– Оно што ради данас Влада Србије, све је то предложио председник Републике Александар Вучић, а реализовало неколико министара, а један од њих је Ивица Дачић. Ја и моја политичка партија Јединствена Србија имамо свој став од кога нећемо никада одустати, а то је да је породица основни стуб свега и породица мора да буде на првом месту. Платформа и програм коалиције СПС – Јединствена Србија је борба против беле куге, социјална правда, помоћ Србима на Косову и Метохији, нова радна места, да зауставимо младе да одлазе из земље и да се направи критеријум и да се повећају плате онима који раде тежак посао, а то су полиција, војска, судство, просвета и здравство. Коалиција СПС – Јединствена Србија на наредним изборима очекује велики број гласова, јер и Дачић и ја имамо шта да причамо шта смо радили и шта ћемо радити у наредном периоду. И када се саберу гласови ми ћемо рећи „ево ми смо друга политичка снага у Србији и сигуран сам да ћемо по броју гласова бити на другом месту“ – каже Марковић.

– Ми данас у Србији нажалост имамо на једног политичара три аналитичара и не зна се да ли су гори неки политичари или аналитичари. 80 посто политичара никада у животу ништа није радило, само констатују и критикују, без програма и без дела, без извештаја о раду. Приоритет оних који се баве политиком треба да буде извештај о раду и програм за наредни период, па тек трећа тачка да буде критика неких других – изјавио председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

 

Извор: Ало.рс