Србија

ШОК ЗА СВЕ! Србија остаје на само 3 странке, а напредњаци се уписују у историју!

Фото: Јутјуб

Директор агенције Фактор плус Владимир Пејић каже да је СНС и даље доминантан и да ће, без обзира на то да ли ће или неће бити бојкота, бити убедљив.

Према његовим речима, СзС стагнира, с обзиром да га људе све мање препознају као савез, а све више као посебне организације, док су социјалисти стабилни годинама око 10 одсто подршке бирача, што је за њих важно, јер је „њихов највећи успех да сачувају идентитет и да се утопе у владајућу странку“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пејић додаје да ПСГ представља највећу недоумицу.

– Сергеј Трифуновић је трн у оку и власти и опозицији, што му даје посебну тежину. ПСГ је тренутно стабилно изнад цензуса, а можда би могао и да расте. Постоји могућност да буде третиран као најжешћи опозиционар, али, с друге стране, због приче да треба да се изађе на изборе, могли би да га оптуже да је спреман на неки компромис с влашћу – каже Пејић.

Он додаје да су мале шансе да цензус пређе ПУПС, као и радикали ако наступе сами, али и СПАС и Демократска странка Србије (ДСС) ако се не договоре о коалицији о којој су преговарали, али нису изгледа успели да постигну договор.

 

Извор: Ало.рс