Србија

СРБИЈА ОВАКАВ ПРЕОКРЕТ НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА! Познати политичар напушта политику и окреће се вери!

У случају да будем изабран на чело Исламске заједнице Босне и Херцеговине, не бих могао да се бавим политиком док сам на тој позицији, поручио је јуче у разговору за „Ало!” Муамер Зукорлић, лидер СПП-а и народни посланик, након што је у јавности одјекнула вест да је прихватио кандидатуру за босанскохерцеговачког реис-ул-улему.

– Подразумева се да позиција поглавара Исламске заједнице у БиХ функција која искључује сваку могућност било каквог политичког ангажмана, казао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зукорлић је истакао да ће његова Странка правде и помирења наставити да постоји и ако он буде изабран за поглавара у Сарајеву.

Странка би наставила да ради, изабрала би свог новог председника и наставила са својом политичком мисијом. Странка правде и помирења није настала због једног човека, нити би могла да престане да постоји због једног човека – тврди Зукорлић и додаје да није размишљао о томе ко би могао да га наследи на челу странке.

– Прво бих морао осетити мирис победе на изборима за поглавара да бих могао предвиђати ко ће ме заменити. Моја кандидатура ће бити званично верификована 21. септембра, тако да је све до сада то иницијатива. Тек након резултата на гласању у новембру странка ће размишљати о томе ко би преузео ту одговорност – казао је он говорећи о свом потенцијалном наследнику.

Иначе, Зукорлића је за место босанскохерцеговачког реис-ул-улеме кандидовао Сабор Мешихата Исламске заједнице у Србији. Он је за наш лист казао да ће, уколико буде изабран, радити на побољшању односа између Србије и Босне и Херцеговине.

– Идеју помирена не доживљавам само као страначки и политички програм већ као једну културно-цивилизацијску мисију. Свакако да бих и са те позиције значајно могао да допринесем целокупном зближавању народа на Балкану, укључујући Србију и БиХ, успостављању дијалога, превазилажењу разних проблема који се налазе између ове две земље. То је веома важна позиција са озбиљним утицајем, са које се може кроз институционално и јавно деловање утицати и на расположење грађана – поручио је Зукорлић.

 

Извор: Ало.рс