Издвајамо

СТАВИЛИ СУ КАМЕРУ У МРТВАЧКИ САНДУК: Оно што су снимили их је ПРЕСТРАВИЛО! Да ли је овако нешто могуће?

Не читајте ову вест у паузи за ручак. Камере су 17 месеци фотографисале тела сваких 30 минута и откриле да су се руке померале док су се тела распадала. Стручњаци кажу да би то могло бити важно за форензичаре

Камере које су поставили аустралски научници показале су да су се мртваци мрдали иако су се њихова тела распадала, објавили су у четвртак медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Камере су 17 месеци фотографисале тела сваких 30 минута и откриле да су се руке мрдале док су се тела сушила и распадала, пренела је аустралска телевизија АБЦ.

Истраживачица Алисон Вилсон каже да би то могло бити важно за форензичаре.

– Открили смо да су се руке јако мрдале, неке које су биле пружене уз једну страну теела завршиле су на другој страни – рекла је Вилсон АБЦ-у.

Истраживање је спроведено у тајном лабораторију близу Сиднеја који је отворен пре три године ради анализе распадања тела у различитим условима како би се реконстуисала места злочина.

Вилсон каже да би покрети могли бити последица стезања лигамената док се суше.

Форензичка антропологиња др. Ксанте Малет са универзитета у Њукаселу сматра да би откриће могло бити важно за форензичаре који претпостављају да су тела на месту злочина у истом положају како и када је особа умрла.

– Људи би се изненадили када би видели какве смо покрете забележили. Ја сам се зачудила када сам то видела, посебно колико су се мрдале руке. Невероватно – додала је Малет.

 

Извор: 24Sata/ Еспресо.рс