Свет

СТРАВИЧАН СНИМАК СА ЛИЦА МЕСТА! Олујни ветар носи кровове са зграда, чупа дрвеће из земље, пола милиона људи без струје!

Готово пола милиона људи у три канадске провинције остало је без електричне енергије услед олује „Доријан“, која је прошла обалом Атлантика.

Око 370.000 људи, односно трећина популације, остало је без електричне енергије у провинцији Нова Шкотска након удара „Доријана“. Струје нема и око 100.000 људи у провинцијама Њу Брунсвик и Острво Принц Едвард.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Канадска Влада ангажовала је данас више стотина војника као помоћ у уклањању дрвећа и оборених стабала након олује.

Иако „Доријан“ више није ураган, ова олуја и даље носи снажне ветрове који достижу брзину од 130 километара на час, саопштио је Канадски центар за урагане.

Из Центра су навели да ће „Доријан“ полако слабити како се креће у правцу североистока, преко северног Њуфаундленда и источно од Лабрадора.

Један од директора у компанији за дистрибуцију електрничне енергије Карен Хат рекла је да је олуја била изузетно јака и да ће бити потребни дани, а не сати пре него што буде успостављено нормално електроснабдевање.

„Причињена је значајна материјална штета“, истакла је Хатова за мрежу Си-Би-Си. „Доријан“ је пре седам дана погодио Бахаме са ветровима који су дували брзином од 320 километара на час остављајући иза себе пустош. До сада је потврђена погибија 43 особе.

 

Извор: Ало.рс