Свет

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА: Извучено тело младића, НИКО НИЈЕ СМЕО ДА ПРИЂЕ!

Драма се одиграла у популарном летовалишту Хургада 13. септембра, а тешко повређеног Милоша језиве смрти спасла је његова супруга. Очевици несреће су за Курир препричали немиле сцене, које ће им, како кажу, заувек остати урезане у сећање.

Био далеко од обале

– Колико сам могла да видим, младић је пливао и ронио далеко од обале. Био је у мору, удаљен од бова, којима је оивичен простор за купаче. У једном тренутку, видела сам глисер, који је вукао банану, а потом је жена са обале скочила и улетела у море. Чини ми се да је за минут допливала до глисера – каже за Курир туристкиња из Србије, која је била у истом хотелу као и брачни пар из Крагујевца.

Она додаје да је права срећа што је Милошева супруга на време видела шта се догодило, јер да није тако брзо реаговала, питање је како би се све завршило.

– Глисер је буквално прешао преко младића и искасапио га, пошто га је елиса мотора закачила. Око њега се створила велика крвава мрља, обилно је крварио и био је тешко повређен – каже наша саговорница и додаје:

– Неки туристи су помислили да га је напала ајкула. Због тога нико није смео да уђе у воду. Настала је права паника и пометња. Међутим, његова жена је била најхрабрија и успела је да га извуче на обалу. Кад су већ пришли плажи, људи су пришли и помогли јој. Кад су га извукли, био је у несвести. Јако смо се уплашили. Страшно је све то изгледало.

Скупљали новац

Хитна помоћ је брзо стигла не место несреће и превезла повређеног Крагујевчанина у болницу у Хургади.

Живот му није угрожен. Лекари су му ушили посекотине и спасли му живот – прича она и додаје да су наши туристи, као и они који у Хургади раде и живе, показали велику солидарност.

– Лечење је коштало 15.000 евра. Наши људи који живе тамо и раде у туристичким агенцијама својски су се потрудили да спусте цену како би човек могао да буде отпуштен из болнице. На крају је рачун био 11.000 евра. Сви смо сакупљали новац, колико ко је имао. Рачун је плаћен, а најважније од свега јесте да је момак жив – каже саговорница.

Да се језива драма десила у Хургади, потврдили су и људи који су у овом тренутку тамо на летовању.

– Чуо сам да се то десило, али такве се ствари дешавају кад се не поштују правила. Лако је кад пливач рони да оде ван зоне за пливање, где га, наравно, они који возе глисере не виде – рекао је један од наших туриста који тренутно борави у Хургади

 

Извор: Курир.рс

loading...
Loading...