Спорт

СВЕТ У ШОКУ! СРБИЈА ДАЛЕКО ОД ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА! Догодила се највећа сензација на СП!

Француска је победом над Сједињенима Америчким Државама резултатом 89:79 приредила сензацију и елиминисала главног фаворита на Светском првенству у Кини.

Победом над Америком, Француска је заказала полуфинале против Аргентине и знатно отежала пласман Србији на Олимпијске игре у Јапану 2020. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Узбудљив меч протекао је уз много неизвесности, а да ће бити тврд орах Французи су демонстрирали у другој четвртини у којој су стигли до шест поена предности. Ипак, ререзентација Сједињених Америчких Држава се пробудила у трећој четвртини и потпуно преокренула резултат.

Ривали су последње минуте утакмце дочекали изједначени, а резултатска клацкалица превагнула је на крају на страну европског представника који је бриљантно одиграо последња два минута.

Најрасполиженији у редовима „триколора“ били су је Еван Фурније са 22 поена и Руди Гобер који је постигао поен мање, али је остварио дабл-дабл забележивши 16 скокова.

Србија ће први дуел у разигравању за неко од петог до осмог места одиграти сутра против Сједињених Америчких Држава, а управо ови ривали окарактерисани су као главни фаворити за освајање тофеја пре почетка такмичења.

Подсетимо, како директан пласман на Олимпијске игре обезбеђују две најбоље пласиране репрезентације из Европе, Србија је изгубила и теоретске шансе да из Кине дође до карте за Токио јер су се Шпанија и Француска пласирале у полуфинале, па ће „орлови“ утеху потражити кроз квалификациони турнир наредне године.

 

Извор: Ало.рс