Спорт Србија

Тренер кошаркаша открио даље планове !

После учешћа на Светском првенству у Кини са селекцијом Србије, одлазећи кормилар Орлова Александар Ђорђевић вратио се тренерским обавезама у Виртусу.

Предвођен српским стручњаком, тим из Болоње декласирао је у пријатељском мечу бившег шампиона Европе турски Фенербахче резлтатом 94:68, али прослављени ас није дозволио еуфорију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Морам да честитам мом стручном штабу, радили су веома добро током мог одсуства због Светског купа. Направили смо добар тим, сви су спремни да помогну. Даље, честитам момцима, одиграли су добру утакмицу, различите ситуације на терену су успели да реше на добар начин. Наравно, морамо да напредујемо, ово је тек почетак, али добро изгледа – рекао је Александар Ђорђевић.

За некадашњег шампиона Европе прелазни рок није закључен.

– Виртус је, као и други тимови, увек активан на тржишту. Пратимо сваку ситуацију и увек смо спремни да реагујемо уколико буде потребно – истакао је Ђорђевић.

Српски стручњак наглашава да његов тим мора да има више вођа на терену.

– Рекао сам то и на презентацији тима навијачима. Да, у овом тренутку Филипо Балди Роси представља тим и своје другове, али понављам да он треба да буде само један од капитена екипе – истакао је Александар Ђорђевић.

Извор: Srbijadanas.com