Србија

У ТОКУ ЈЕ ДРЖАВНИ ПРЕВРАТ! Мења се однос снага у Влади! Од сад ће ови људи водити Србију!

Након најава да ће будући премијер бити Ивица Дачић, лидер СПС-а и актуелни шеф дипломатије, напредњаци узвраћају и поручују да ће инсистирати на томе да будући председник Владе буде изабран на предлог Српске напредне странке!

Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС-а, казао је за „Ало!“ да ће сагласно свачијој снази и доприносу ићи и број евентуалних мандата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Политика по којој Вучић осваја гласове, а остали распоређују мандате више неће бити могућа – казао је он и истакао да се слаже са Вучићевом изјавом „прво скочи, па реци хоп”, коју је лидер СНС-а дао коментаришући наводе неких медија да ће Ивица Дачић, лидер СПС-а, бити премијер после избора на пролеће.

Упитан да ли ће након избора инсистирати на томе да премијер буде из редова СНС-а, Глишић је одговорио:

– Инсистираћу на томе да то буде предлог СНС-а. Ана Брнабић није наша чланица, али јесте наш предлог и показала се као веома добро решење.

Милош Вучевић, потпредседник СНС-а, казао је да очекује да СНС остане коректан и солидан коалициони партнер, али са већим капацитетом и учешћем на листи.

– Свакако нас чека ревизија односа у коалицији пред следеће изборе у смислу да се сагледају залагање и солидарност у овом мандату, али и подршка коју имају свака чланица коалиције и њихови лидери – поручио је он за „Ало!“ и додао да је неозбиљно унапред причати о кандидатима за премијера, а избори нису ни расписани.

– Посебно је неозбиљно очекивати да онај ко има подршку око 10 процената бирача предлаже премијера, у односу на СНС и Александра Вучића, који уживају подршку око 55 одсто гласача. Када се заврше избори, када видимо изборне резултате, донећемо на страначким органима одлуку о кандидату за председника Владе – навео је Вучевић.

Да ће напредњаци променити однос према својим коалиционим партнерима, било је јасно и након говора Александра Вучића, председника Србије и лидера СНС-а, на седници Главног одбора СНС-а.

– СНС ће имати значајан број посланичких кандидата, више него раније. Ми смо увек били веома дарежљиви, поштовали смо и поштујемо коалиционе партнере, али колико год поштовали, на крају крајева – они који се боре су малобројни из СНС-а. Ове друге ни микроскопом не могу да нађем – казао је тада Вучић.

Извор: Ало