Србија

УДАРНА ВЕСТ! Дачић најавио: Још пет држава повлачи признање Косова

Фото: Јутјуб

Пет земаља ће до краја године повући или суспендовати признање такозване државе Косово, изјавио је данас у Њујорку шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је био члан српске делегације на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација

– Један од наших циљева у УН-у је био да разговарамо са земљама које су некада признале Косово да преиспитају своје одлуке. У том смислу смо имали велики број састанака и разговарали са представницима тих земља. Оно што је сигурно је да ће веома брзо број земаља које су признале Косово пасти испод половине укупног броја земаља чланица УН – рекао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још један од циљева српске делегације у УН-у, наводи Дачић, био је и да земље које нису признале независност Косова остану при том ставу и наставе да поштују територијали интегритет Србије.

– И са те стране смо добили уверење да никаквих промена тог става неће бити. Сваки наш разговор био је везан и за Интерпол и сигурни смо да Косово нема шансе да постане члан Интерпола ни на овом заседању у Чилеу у октобру – подвукао је Дачић.

 

Извор: Тањуг/ Информер