Регион

Ухапшени отац и син из околине Шида, хтели да зараде велике паре!

Отац и син Мирко (66) и Драган Ђанковић (39), који су ухапшени у Шиду због шверца 800 килограма кокаина, нађеног на једрилици насред Атлантика, пали су на првом послу с дрогом!

Како „Ало!“ сазнаје, они су за пребацивање дроге из Јужне Америке у Европу ангажовали искусног земљака Владислава Фунштајна (45), који је радио за Мајкла Доковића, човека са више идентитета, познатог као „хрватски Ел Чапо“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На једрилици у близини Азорских острва у Атлантском океану откривена је и ухапшена група која је кријумчарила дрогу из Јужне Америке. На пловилу је пронађено око 800 килограма кокаина изузетне чистоће, вредности око 50 милиона евра. Ухапшена су три члана посада, Рус Сергеј Рашокин (48), Мексиканац Емануел Алехандро (24) и Србин Владислав Фунштајн из Ердевика код Шида.

Истовремено, у Србији су ухапшени Мирко и Драган Ђанковић због сумње да су им били логистичка подршка.

Отац и син су били потпуни анонимуси! Нису познати у свету криминала. Ово им је био први посао с дрогом, којим су хтели да зараде велике паре. Повезали су се са људима из тог посла, а Драган је на друштвеним мрежама објављивао фотографије и хвалио се путовањима широм света, као и мексичком визом! Пошто нису имали искуства, ангажовали су Фунштајна да води ову испоруку и пребаци дрогу – наводи наш извор и додаје да је Фунштајн већ имао досије због дроге.

Пао је са 100 килограма марихуане, а 2015. је у Хрватској осуђен на три и по године затвора и новчану казну од 4.650 евра. Ухапшен је приликом примопредаје марихуане, коју је носио у коферу и ранцу. Његова ћерка је познати модел и манекенка – каже наш саговорник.

Осим петорице ухапшених, српска полиција трага за још једном особом.

– Фунштајн је искусни морепловац и раније је пловио углавном под хрватском заставом. Мушкарац за којим се трага је главна карика, а сумња се да су се Ђанковићи преко њега повезали с Фунштајном. Он их је наводно спојио и са екипом из Црне Горе, а има наговештаја да је заплењени кокаин требало да стигне у Црну Гору, а потом да се растура даље. Сумња се да је товар дроге припадао хрватској мафији, којој је Фунштајн био близак – тврди наш саговорник.

Шокантан преокрет, мислили да је због кокаина, а онда открили! Убијају се ЗБОГ ВОЋА КОЈЕ СВИ ЈЕДЕМО!
АУТОР: Јутарњи лист; Д.К. ДАТУМ И ВРЕМЕ: 12.08.2019. 09:51 Деветнаест мртвих полуголих тела мексички мафијаши обесили су да висе са моста у граду Уруапану. Мексички мафијашки картели познат је по окрутности у међусобним обрачунима, а само прошле године у њима је страдало 35.964 људи.

Како сазнаје „ Ало!“, сва тројица српских држављана радила су за „хрватског Ел Чапа“.

– Отац и син су ангажовали Фунштајна како би заправо „Ел Чапову“ испоруку пренели из Јужне Америке у Европу. Шеф хрватског подземља и главни човек за испоруке кокаина је познат као „хрватски Ел Чапо“, а важи за човека са више лица и лажних имена – наводи наш извор.

Шпанска полиција је кључне информације о овој пошиљци добила од наше полиције.

– Наши су најпре добили информације о пошиљци и људима који су укључени у то. Почели су да их прате и проверавају. Добили су информације да су три Србина у Мексику купила једрилицу, коју су потом преправљали. Пресретањем разговора, сазнали су и тачну руту којом ће се кретати и то дојавили Шпанцима – открива наш извор.

Извор: Ало

Ознаке