Србија

Управо саопштена вест: НИШТА ОД ПОВЕЋАЊА!

loading...

Стигло саопштење из Привредне коморе.

Косово је, уз Молдавију, најсиромашнији политички ентитет у Европи. Бруто домаћи производ је тек 6,3 милијарде евра, или 3.400 евра по главни становника

Народ једва преживљава, а таксе које су Албанци увели додатно отежавају живот

Дуго је најављивано повећање плата у јавном сектору, али изгледа да од тога неће бити ништа

Стално повећање плата у јавном сектору утиче на конкурентност приватног сектора, због чега су у Привредној комори Косова против повећања зарада, упркос изборним обећањима политичара.

Иако изборна кампања званично још није почела, политичари, у трци за сваки глас, како се то и очекивало, обећавају повећање плата у јавном сектору позивајући се на Закон о платама који је ступио на снагу почетком године, пише Индексонлине.

Председник Привредне коморе Косова Берат Рукућа је рекао да стални раст плата у јавном сектору утиче на конкурентност приватног сектора.

„Апсолутно смо против повећања плата. То није само питање буџета, већ и даље повећање плата има директан утицај на конкурентност приватног сектора,“- истиче Рукућа.

Он је додао да приватни сектор на Косову, који се сматра промотером економског раста и отварања нових радних места, не успева да следи тренд раста плата који је присутан у јавном сектору.

Извор: Ало

Loading...
loading...
loading...