Регион

Упућена отворена ПРЕТЊА Милораду Додику: Уколико не одустане, чека га ПАКАО !

Фото: Јутјуб

Председавајући Председништва БиХ из реда хрватског народа, Жељко Комшић, поручио је да неће одустати од тога да Милорада Додика политички и на потпуно демократски начин спречи, како каже, у произвођењу криза, даљој милитаризацији и дестабилизацији.

Комшић, који се у уторак обратио ГС УН у Њујорку коментарисао је постројавање Жандармерије МУП-а Републике Српшке и најаве Милорада Додика да неће одустати од резервног састава полиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ни ми нећемо одустати да га на политички и на потпуно демократски начин спречавамо у произвођењу криза, даљој милитаризацији и дестабилизацији. То смо показали и онда када је то најавио па био принуђен да повуче. Да нисам и нисмо реаговали, у томе би успео. Данас је, ипак, принуђен да тај пораз, као и онај из Београда од пре пар дана, шминка постројавањем некакве жандармерије“, рекао је Комшић.

Наводи се да је Додику послао јасну поруку.

„Међутим, грдно се вара ако мисли да некога тиме може да заплаши. Прочитао сам негде, да су се поводом тога огласили опозициони посланици из Републике Српске, који питају зашто Додик није послао Жандармерију на Мањачу да обустави вежбу ОС БиХ и НАТО партнера? Ни то није добар приступ. Нема ту шта ни Додик ни полиција Српске да се бусају у прса јер се не би баш прославили. Нека Додик одустане од тражења белаја. Није у тој позицији нимало. Надам се да му је то јасно, ако себи добро жели“, запретио је Комшић.

Извор: Курир.рс