Спорт

УЖАС: Убијен познати кошаркаш !

Како амерички медији јављају у пуцњави у Даласу усмрћен је некадашњи кошаркаш неколико НБА и европских тимова, Андре Емет у 37. години.

Реч је о момку који је изабран као 35. на НБА драфту 2004. године од стране Сјетла, члану Куће славник престижног Тексас Тек колеџа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његова каријер није ишла онако како се очекивало, почео је у Мемфис Гризлисима где није успео да се покаже у најбољем светлу те је након играња у развојном тиму решио да оде у Европу. Заиграо је за Лијетувос ритас који је те сезоне тренерирао и Александар Трифуновић.

То је био тек почетак његове кошаркашке селидбе, играо је на разним меридијанима. После азијске епизоде вратио се у НБА када је 2012. заиграо за Њу Џерси Нетсе, али поново без већег успеха. У међувремену играо је и за белгијски Лијеж, а последњи уговор потписао је са порториканским клубом Капитенс де Аресибо.

Славу му ипак није донео НБА, већ чувена баскеташка лига “БИГ 3” чији је власник познати репер Ајс Кјуб. Играо је феноменално у све популарнијем такмичењу у САД, а био је члан екипе Компанија за коју још играју Дермар Џонсон, Дру Гуден, Дижон Томпсон, Џејсон Максијел и Дентај Џонс.

Двапут је играо Ол-стар утакмицу НБА Развојне лиге, а једном је био и МВП истог такмичења, 2015.

Извор: Блиц.рс