Србија

ВАНРЕДНО НА КОСОВУ! Срби угрожени! Чека се заједничка акција Кфора, косовске полиције и Еулекса!

Српски дечак избоден је синоћ у сукобу у са албанским дечацима у близини моста преко реке Ибар у северном делу Косовске Митровице.

Дечак је оперисан и налази се ван животне опасности. Имао је убод у слабину и погођена је артерија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседник Српске листе Игор Симић и председник привременог општинског органа у Косовској Митровици Александар Спирић најоштрије су осудили напад на српског младића који се синоћ догодио на главном ибарском мосту у овом граду.

Симић је казао да реторика албанских политичара из Приштине подгрева ситуацију и ствара овакве инциденте у којима се угрожавају чак и малолетна лица.

У име Српске листе, председника Горана Ракића, апелујем на надлежне институције да уложе максималне напоре, пронађу оне који су извршили ово недело и казне их, како би послали јасну поруку да насиље није прихватљиво – рекао је Симић.

Он је апеловао на грађане да остану сусздржани али и опрезни јер, како је истакао, у наредном периоду како се буду приближавали ванредни парламентарни избори не могу се искључити овакви догађаји.

– Ми ћемо захтевати од свих надлежних органа, Кфора, косовске полиције и Еулекса да појачају будност и повећају присуство на осетљивим тачкама између северног и јужног дела града како би се превентивно деловало у спречавању оваквих инцидената – рекао је Симић.

Председник привременог општинског органа Александар Спирић оценио је да синоћњи инцидент јасно показује да српска заједница на Косову није безбедна и да су првокације свакодневне.

Плашимо се да време које је пред нама доноси додатни немир и дестабилизацију, казао је Спирић.

Спирић и Симић посетили су вечерас КБЦ у Северној Митровици где је оперисан српски младић који је избоден ножем на главном ибарском мосту у Митровици.

Извор: Ало