Спорт

ВАВРИНКА шокиран! Публика је ЗВИЖДАЛА ЂОКОВИЋУ када је повређен излазио, Швајцарац није могао да прећути

Стан Вавринка је поново био кобан за Новака Ђоковића у Њујорку. Овог пута, не само он, већ пре свега повреда Србина која је условила предају.

Швајцарац је, руку на срце, урадио што је било до њега, играо је са много интензитета, тачно, прецизно, на крају поново је међу осам најбољих на Флашинг медозу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стан је после меча рекао да је веома задовољан својом игром.

„Веома сам срећан, што сам пред вама вечерас. Посебно је увек играти против броја један на свету. Жао ми је што је морао да преда меч, али мени је најважније како ја играм, како се крећем. Мислим да је то вечерас све било на високом нивоу. То је најважније“, рекао је Швајцарац.

Како је меч одмицао, каже да је примећивао Новаково мучење.

„Играо сам добро, добро сам се осећао. Што је меч одмицао, играо сам све боље, ударао лоптицу снажније, имао сам одличан осећај на терену. Наравно да сам видео те неке ствари код њега, да је у невољи. Ипак, већину времена сам био концентрисан на себе и своју игру јер сам знао какав је борац. Знао сам добро да је у стању да се врати у меч. Неважно како се осећа на терену, мени је било битно како сам ја“.

Ипак, било је мало изненађење када је Новак почетком трећег сета кренуо ка њему да се поздраве.

„Да, било је изненађење. Увек је када играте са шампионом какав је он. Био сам и ја у тој позицији много пута, али увек очекујете оно најбоље од Новака. Видео сам да се не осећа добро, али је ипак било изненађење“, додао је Вавринка.

Швајцарац се осврнуо и на yвиждуке дела публике упућене Новаку на крају меча.

„Увек сте изненађени, чак шокирани, кад играте са бројем један и кад чујете како му звижде зато што је морао да се повуче. Он и ја смо добри пријатељи, добро се познајемо. Он је велики шампион и ако он мора да се повуче, није најбоље за играча да напусти терен на тај начин“.

Стан сада у мечевима са Новаком на Гренд слем турнирима има скор 4-4.

„Волим Гренд слем турнире, играли смо у два финала. век тада играм свој најбољи тенис. Тада имам највише самопоуздања. На тим турнирима је против њега увек било најтеже играти“, закључио је Швајцарац.

 

Извор: Б92