Србија

ВАЖНА ПРОМЕНА ЗАКОНА О САОБРАЋАЈУ! Нико више неће смети овако да седи у аутомобилу!

Мајка која је неопрезно возила Београдом, кажњена је новчано са 101.000 динара, 14 казнених поена, а возачка дозвола јој је одузета на десет месеци.

Снимак мајке која у Миријеву вози аутомобил, брзином од око 50 километара на сат, док њено дете седи на прозору, шокирао је јавност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осуде су стигле са свих страна, скоро сви редом су тражили да се она најстроже казни због угрожавања живота детета, али и како би се у будућности предупредили слични инциденти.

Полиција је експресно идентификовала возача аутомобила и већ су уследиле чак три казне. Мајка је, како су рекли из Саобраћајне полиције, кажњена новчано са 101.000 динара, 14 казнених поена, а возачка дозвола јој је одузета на десет месеци.

Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја раније је рекао „да ово уопште није изолован случај и да је то један од разлога зашто је новим Законом о безбедности саобраћаја забрањено да било који део тела вири из возила“.

Том приликом он је потврдио да би „полиција требало да реагује ако се утврди да је снимак аутентичан“. Очигледно, све је утврђено – експресно.

 

Извор: Ало.рс