Спорт

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ! Велика победа Србије!

Фудбалски клуб Црвена звезда ће дуел против Трепче из Косовске Митровице, у оквиру шеснестине финала Купа Србије, играти на територији јужне покрајине. Ову информацију ексклузивно је пренео портал Косово Онлине, позивајући се на писмо које је послао заменик генералног секретара ФИФА Матијас Графстрем.

Он је још писмено 20. септембра обавестио председника Фудбалског Савеза такозваног Косова Агима Адемија да сусрет између Трепче и Црвене звезде може да буде одигран у Косовској Митровици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У писму које је у име ФИФА потписао заменик генералног секретара Матијас Графстрем та организација се позива на одлуку Арбитражног суда за спорт (ЦАС) од 24. јануара 2017.

– Конкретно, поменута одлука под тачком 107 наводи да: „Чињеница да одређени клубови на северном Косову тренутно играју под покровитељством ФСС не подрива општу организациону власт ФСК на његовој територији, што је и доказано пријавом ФСК за чланство”. Узимајући у обзир горе наведене ставке и у интересу фудбала, желели смо да подстакнемо ФФК да повуче захтеве поднете безбедносним институцијама Косова, тако да утакмица може да буде одиграна 5. октобра – наводи се у писму ФИФА до којег је дошао Косово Онлајн.

 

Извор: Mozzartsport/ Блиц