Србија

ВУЧИЋ ДИРЕКТНО ИЗ НИКИНАЦА! Реаговао на скандал на граници са Хрватском! Оно што је рекао треба да буде понос сваког Србина!

Делегацији Војске Србије данас је забрањен улазак у Хрватску, иако је посета била најављена.

Делегација Војске Србије требало је да присуствује обележавању дана Јасеновачких новомученика и била је најављена

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На граничном прелазу Батровци-Бајаково, делегација је задржана и претресена

„Важно је да свако ради свој посао, ми ћемо свој“, рекао је Вучић у Никинцима.

Вучић је на војној вежби у Никинцима прокоментарисао потез Хрвата:

– Немам посебан коментар. Битно је да нама нико никад не може да забрани да одајемо почаст јаееновачким жртвама.

Можда је боље да ми радимо, јер ми очекујемо предлог како да изгледа меморијални центар у Градини да нам нико никад не би бранио да одајемо почаст жртвама у Јасеновцу, и да би то могло да се деси то ћемо направити на територији Републике Српске – казао је Вучић.

Он је рекао да је поносан на чињеницу да после 60 година имамо два филма која одају почаст жртвама рата и да разуме да Хрвати не желе да се присећају своје прошлости и онога што се дешавало у Другом светском рату.

– Поносан сам на борбу српског народа у целој Србији јер се наш народ борио против окупатора.

– Важно је да ми поштујемо своје жртве. Нека свако ради свој посао, ми ћемо радити свој. Разумем да Хрвати не желе да се присећају своје прошлости и онога што се дешавало у Другом светском рату – изјавио је Вучић на војној вежби у Никинцима.

Подсећамо, делегација, коју чине старешине са Војне академије и кадети и питомци Војне гимназије, требало је да присуствује обележавању дана Јасеновачких новомученика и била је најављена.

Међутим, на граничном прелазу Батровци-Бајаково, делегација је задржана и претресена. У пртљагу су биле службене униформе, што је, како истичу у Министарству одбране, потпуно дозвољено и у складу са правилима службе, а хрватски цариници су делегацији рекли да не могу да их носе.

Чланови делегације ВС су били спремни да оставе униформе и продуже пут у цивилу, ако је то једини разлог за задржавање, али су им цариници саопштили да то није разлог и да данас неће ући у Хрватску.

Извор: Ало