Србија

ВУЧИЋ НАЈАВИО ДОЛАЗАК РАЗОРНЕ МОЋИ! У Србију стижу за шест месеци и учиниће да наша земља буде дупло јача!

Председник Александар Вучић рекао је данас након показне вежбе у Никинцима да је Србија данас полицијски и војно неупоредиво снажнија него у последњих 30 година, а биће, како каже, двоструко снажнија и то за веома кратко време.

Вучић је најавио да се у наредних шест месеци очекује долазак беспилотних летелица из Кине

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То ће према његовим речима бити три батерије дронова, односно шест или девет летелица, које ће на различите начине моћи да се подижу у ваздух, укључујући и полетање са аутомобила у покрету, а биће наоружане и имаће разорну моћ.

Није желео да открива тип летелица, али је рекао да нису на списку за санкције, зато што, како је истакао, Србија води рачуна да нас нико не санкционише, јер су неки себи дали за право да раде за шта хоће, а ми само оно што они забораве да ставе на листу. Такође, навео је Вучић, уз кинеску технологију, Србија развија и „пегазе“, па ће се видети и српске беспилотне летелице, које ће служити за осматрање терена, слање података, извиђачка дејства.

Вучић је поручио да ће Србија данас полицијски и војно неупоредиво снажнија него у последњих 30 година, а биће и двоструко снажнија, него данас, за веома кратко време.

– Циљ нам је одвратимо свакога од потенцијалне идеје да изврши агресију, инвазију или било какав напад на Србију. То пише у свим савременим доктринама света и то је за нас од кључног значаја, посебно у свету који није бастион сигурности и сигурне будућности – рекао је Вучић.

Он је истакао да су наше снаге гарант наше стабилности и будућности наше деце па ће и улагања бити још већа.

– Никоме нећемо да кријемо, као што ни од нас не крију, чак и кад се бесмислено наоружавају – додао је председник.

На констатацију новинара да се све земље у региону наоружавају, Вучић је приметио да изгледа невероватно, као да је неко дао сигнал за свеопште наоружавање у Европи и свету. Додао је да Србија не може да се мери са мађарским пријатељима, који су за 500 милиона евра набавили „аврам“ ракете, које ће да стављају на авионе, јер Мађарска има више новца од нас, али и истакао да нам је та земља искрен пријатељ и да нам ту никаква опасност не долази. Такође, приметио је и да се Румунија озбиљно наоружава, као и Бугарска, али и Хрватска.

– Хрвати се озбиљно наоружавају. Имају озбиљну војску. Питао бих неке који им поклањају 60 “бредлија“ чему то служи – додао је Вучић.

Председник Србије је истакао да је Србија до сада уложила 650 милиона евра, а мораће и још више, јер економија снажи, па ће морати да се повећа и буџет за Министарство одбране и МУП.

Оно чиме није задовољан је, како каже, недовољна промишљеност и загледаност у будућност домаће наменске индустрије.

– Тим питањем ћемо да се позабавимо и јачањем наше наменске индустрије – рекао је Вучић.

 

Извор: Ало.рс