Издвајамо Спорт

ЗЛАТНЕ ДЕВОЈКЕ! Србија након драме у Турској одбранила титулу ПРВАКА ЕВРОПЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Каква драма у Анкари!

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је Европско првенство пошто је данас савладала домаћина Турску са 3:2 у сетовима (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако су Српкиње успеле да се по трећи пут попну на европски трон, претходно су то учиниле 2011. и 2017. године.

У препуној дворани у Анкари пред 14 хиљада људи, Турска је успела да освоји први сет, али на прилично тежак начин. Србија је добро отворила први период игре, да би домаћин преокренуо резултат серијом од 7:0 средином сета. Србија је успела да се приближи на две разлике, али је на Турска славила са 25:21.

Уследио је затим потпуни преокрет изабраница Зорана Терзића које су водиле током читавог другог сета и заслужено стигле до изједначења – 25:21.

Слично је било и у трећем сету који су и поред изједначења Туркиња припао Србији идентичним резултатом 25:21.

Успела је Турска у четвртом периоду да уведе меч у неизвесну завршницу, Србија је константно имала предност, али се играло практично „поен за поен“, па је домаћин успео да се одлепи и изједначи резултат на 2:2 у сетовима – 25:22.

Фото: Јутјуб

Фантастична завршница уследила је у петом сету. Турска је од самог почетка меча имала предност, у неким тренуцима и од три разлике, али потом се десило изједначење при резултату 9:9, да би блоком Стефане Вељковић Србија по други пут повела у трећем сету.

Фото: Јутјуб

Нису Српкиње испуштале предност до краја меча, па су тако заслужено одбраниле титулу најбоље селекције на Старом континенту.

 

Извор: sportske.net/Србија јавља