Србија

АЛБАНЦИ У ШОКУ! Због ове Вучићеве изјаве ће побеснети

Фото: Јутјуб

Београд не само да не гледа “војним двогледом” ка Тирани и Приштини, већ жели разговор и договор, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је тако реаговао на изјаву Аљбина Куртија да му договор са Београдом није међу приоритетима, и да би Србија требало да се суочи са сопственом прошлошцу, “уместо да на Косово и Албанију гледа војним двогледом”.

Loading...

– Курти се много дружи са Радом Трајковић, па би да уређује политичку сцену у Београду. Немам ништа против, знам још једног који је рекао да сам готов до Светог Николе, прошле године…Рамуш Харадинај, али је он изгледа пре мене завршио – приметио је Вучић у изјави новинарима.

Вучић је истакао да је опсесивна жеља многих албанских политичара да га не виде на власти, те подсетио да је Курти још 2016. године рекао да је највећа опасност по независно Косово – Александар Вучић.

На констатацију да је Курти рекао да таксе на српску робу неће укинути док Србија не дозволи њиховој роби слободан извоз, Вучић је истакао да не зна шта Приштина заправо жели.

– Имате ЦЕФТА споразум, имате потпуно слободан извоз, из вашег угла. Из нашег угла, то је трговина са централном Србију, али свеједно. Не знам на шта они мисле и шта желе – рекао је Вучић.

Указао је да би требало сачекати да се формира влада у Приштини.

– Тај циркус око њиховог формирања владе трајаће много дуже него што су најавили у почетку – рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...